Töltés...
Hírek
Koncertek
Zenekar
Galéria
Szervező
Vendégkönyv
Rólunk
Tagok
Dalaink
Lejátszó

Miheztartás Végett

Szóval, az első közhelyes kérdés amit fel szoktak tenni, az az hogy honnan a név? Igazából egy nagyon megfontolt marketing-stratégia húzódik meg eme döntés mögött. Sőt, több brit tudóst is megkérdeztünk a névválasztást megelőzendő és 10-ből 9 azt javasolta, hogy adjuk ezt a nevet az együttesnek, mert ez ütős, fiatalos, értelmetlen. :D Valahogy így esett erre a névre a választásunk, a többi már csak legenda.

Az együttes megalakulása a klasszikus módon folyt le. 5 éve, egy délután sörözgettünk a teraszon amikor egyszer csak nagy világosság támadt és  szózat hallatszott az égből...

Na jó, ennyire azért nem mindennapi a történet. Egy régi jó baráti társaságról van szó, gyerekkorunk óta ismerjük egymást és tisztában voltunk azzal, hogy ki hány hangszeren játszik, úgyhogy csak idő kérdése volt, hogy mikor szabadulunk rá a világra. Az első "világraszabadulós"  számunk a Holtsáv volt.

(hatásszünet)

Néhány szárnypróbálgatós (a zenetörténetben méltán pirosbetűs napokként megjelölendő) koncert után egy zenei közösségi portál nyereményjátékának és számos támogató barátunknak hála, stúdióidőt nyertünk, s Távol címmel elkészítettük 3 dalt tartalmazó bemutatkozó hanganyagunkat.

Ennyit a kezdetekről.

Jöhet a folytatás.

Fontos állomásként tekintünk a zenekar életében a következő kis történetre: 2009 nyarán az együttes olyan szerencsés helyzetbe került, hogy a Finn Magyar Baráti kör szervezésével kint zenélhetett Finnországban, pontosabban Iisalmiban. A Miheztartás Végett a Gyöngyharmat együttessel kibővülve egy félig könnyűzenei, félig népzenei egyveleget vitt ki, aminek nagy sikere lett és vélhetőleg valami kezdetének is mondhatjuk ezt az utazást...

Ugyanebben az évben nagy változások álltak be a zenekar történetében, mikor is Gergő kivált az együttesből. Szerintem nem fogja senki sem zokon venni, ha itt kihagyom  a "más elképzelésink voltak", "tovább kellett lépnünk", "kiégtünk", "a barátság megmaradt" meg egyéb gyönyörűséges fennkölt gondolatokat, amikkel megmagyarázzuk hogy mi hogy történt. Majd megírjuk az életrajzi könyvükben aztán ott el lehet olvasni.

Helyébe lépett Imi, mintegy a családi vállalkozást kibővítendő (4 Dévai), illetve az énekdallam és szövegíró szerepét tovább vitte Saci, mintegy a Dévai család teljhatalmát az együttesen belül megtartandó :P Ez ellen próbál küzdeni Ádám (az egyedüli akinek nincs rokona a zenekarban) azzal, hogy a gitáralapok írásában átvette a vezető szerepet.

Ezután egy viszonylag más stílus felé kezdtünk el kanyarodni a Csak zenét még című számunk megírásával és ezt az irányt azóta is tartjuk, valamint a jövőben is szeretnénk megtartani.

Lényegi változás nem történt, a zene magja ugyanaz, ugyanakkor a számaink súlyosabbak, "pörgősebbek" lettek, ami persze nem azt jelenti hogy a régiek kevésbé jók, csak hangzásban eltérőek.

A következő kreatív kérdés a "milyen zenét játszunk" szokott lenni.

Az az egy brit tudós, aki a 10 tudósból egyedül mondta azt, hogy a nevünk legyen Guns 'N Roses (basszus ki fut be ilyen névvel?!)  azt mondta hogy szerinte pop zenét játszunk, olyan alterosat.
A  mi válaszunk pedig: Nem tudjuk. Aki tudja, írja fel a vendégkönyvre. Van itt hegedű kemény riffekkel egybe hegesztve, szintivel alácifrázva, dobbal felpörgetve, szólókkal kitarkítva, a zene hol lassú, hol gyors, hol "zúzdás", hol akusztikus, igazából még nem hallottunk rá meghatározást.
Ez pedig mindenképpen örvendetes.
Amen.Legutóbbi frissítés : 2010.07.21. 17:15
Notice (8): Trying to access array offset on value of type null [APP/views/rolunk/index.ctp, line 25]


Lemezeink
Notice (8): Trying to access array offset on value of type null [APP/views/rolunk/index.ctp, line 45]
 

Escape

Szerzői kiadás

Készült 2010-ben, megjelent 2010 december 17-én.

Felvétel, keverés: Ádám, Peti, Balázs, valamint Böröndi István
A dob és az ének felvételek a Fatline Stúdióban készültek.
Borítóterv: Pete Dóra, és Zábrák Dénes
A Holtsáv című számba közreműködik Tasnádi Gergő

Számlista:

1. Szonáta
2. Gáza
3. Valami bennem énekel
4. Holtsáv
5. Csak zenét még
6. Fogó
7. Escape


Notice (8): Trying to access array offset on value of type null [APP/views/rolunk/index.ctp, line 65]

Távol

Szerzői kiadás
Készült 2007 decemberében az INITA hangstúdióban.
Felvétel és mastering: Noszticzius Vilmos

Számlista:

1. Távol
2. Piszkoskutya Blues
3. Csillaghullató